Nominatie ARC15 Busstation Schiphol - Noord

Met trots presenteren wij onze nominatie voor de Arc Innovation Award 2015!

“Met het Busstation Schiphol Noord hebben de architecten van Claessens Erdmann een derde leven gegeven aan een oude vliegtuighangar. Oorspronkelijk is de hangar in Groot-Brittannië door het leger gebruikt, daarna is hij aangekocht door de gemeente Rotterdam. Claessens Erdmann heeft door de afstand tussen de spanten te vergroten en een lichtdoorlatend, kunststof dak te maken, een energieneutraal en zelfvoorzienend busstation gerealiseerd. Naast een knooppunt voor openbaar vervoer, is het door zijn open karakter ook een prettige verblijfplaats." 

De jury is onder de indruk van de manier van herbestemmen, door de architect omschreven als ´ontwerpen door niet-ontwerpen´.


de Architect