Winnaar ARC 2015 Innovatie Award

Gisteravond hebben we  de prestigieuze ARC 15 Innovatie Award gewonnen. De prijs werd uitgereikt voor het ontwerp van het busstation Schiphol Noord.

De jury is onder de indruk van de manier van herbestemmen, door Hans Erdmann omschreven als “ontwerpen door niet-ontwerpen”.
Het juryrapport spreekt van een “ambitieus project dat het gebouw op een nieuwe plek een derde leven geeft. Het ontwerp is top en laat zien dat duurzaamheid logisch aan het worden is.”
Tevens prijst de jury  “de grote eenvoud” waarmee het project is gedaan, het zelfvoorzienende karakter van het gebouw en de zonnepanelen die de energie leveren nodig voor de verlichting.
Tot slot memoreert de jury dat “dankzij het hergebruik dit cultureel erfgoed extra waarde krijgt. Door de grote overspanning van de spanten is het gebouw voor veel doeleinden bruikbaar”.

Met de ARC15 Innovatieprijs wil het, onder architecten grootste en meest gelezen tijdschrift “ de Architect”, veelbelovende ideeën stimuleren die vernieuwend én haalbaar zijn. Doel is het versterken van het draagvlak onder innovatie en het stimuleren van vernieuwende projecten. Criteria zijn creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid.

de Architect