Opening Nike Store Amsterdam

Na een verbouwing van 8 weken is de drie verdiepingen tellende Nike Store in de Kalverstraat van Amsterdam afgelopen week weer geopend. Als local architect van Nike hebben we het Nike winkelconcept vertaald naar deze nieuwe winkel. Tevens hebben we de bouwbegeleiding tot aan de opening op ons genomen. De winkel is op de begane grond bijna verdubbeld in oppervlakte en heeft nu een volwaardig en duidelijk aanwezig profiel op straatniveau. Hiervoor is een deel van de gevel aangepast met behoud van het gedeeltelijk monumentale karakter. Grote ramen zorgen voor veel daglicht. 
Intern is de routing geoptimaliseerd, hiervoor is een oud trappenhuis verwijderd alsmede een roltrap. Een nieuw centraal trappenhuis is hiervoor in de plaats gekomen die kelder, begane grond en 1e verdieping met elkaar verbindt. 
Oude betonnen wanden en kolommen en baksteen wanden zijn weer zichtbaar gemaakt en vormen een geweldig contrast met de strakke winkelinrichting en het verlichtingsplan. De Nike identiteit is verder versterkt door speciaal ontwikkelde grafische elementen van (inter)nationale kunstenaars.