AVROTROS

broadcasting

 

Twee omroepen met een rijk verleden samen in een nieuw pand. AVROTROS is verhuisd naar het monumentale en voormalige kantoor- en studiogebouw van Radio Nederland Wereldomroep in Hilversum.

Respect voor de oorspronkelijke architectuur met zijn kenmerkende vormen en materialen is de basisgedachte geweest voor het ontwerp. Bij de ingrijpende verbouwing is de structuur van het gebouw in ere hersteld en weer duidelijk zichtbaar geworden. Veel kleine kantoren zijn verwijderd en elementen die in de loop van de tijd zijn toegevoegd aan het, van oorsprong heldere ontwerp, zijn verwijderd. Betonnen plafonds zijn zichtbaar gemaakt, mozaïek betegelde kolommen tevoorschijn gehaald. Het gebouw ademt daarmee weer een sfeer van licht- en openheid, die kenmerkend is voor de optimistische stemming van de Wederopbouwperiode en goed aansluit bij het imago van de AVROTROS.

Een vernieuwde tv-studio, diverse montageruimtes, spreekcellen, een bedrijfsrestaurant en kantoorruimte voor de diverse redacties zorgen ervoor dat het 12.000m2 grote pand weer helemaal voldoet aan de wensen en eisen van een modern mediabedrijf.

Fotografie: Sónia Arrepia