Busstation Schiphol-Noord geopend door Mansveld

Met de onthulling van een plaquette heeft staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) maandag 18 mei het nieuw OV-knooppunt op Schiphol-Noord geopend. Hiermee is het busstation in de oude Type T2 Hangar uit Engeland officieel in gebruik genomen. 
Naast de staatssecretaris waren Maarten de Groof, CCO van Schiphol Group en vertegenwoordigers van Stadsregio Amsterdam, de gemeente Haarlemmermeer, de provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu aanwezig. 

De vliegtuighangar werd in 1942 gebouwd in Groot-Brittannië en in 1958 aangekocht door de gemeente Rotterdam en begint nu aan z’n derde leven op Schiphol. De oude spanten hebben we herkenbaar gehouden door ze een rode kleur te geven. Alle nieuwe toevoegingen als windverbanden en gordingen zijn grijs geworden. Naast de opstallen, waaronder een chauffeursloge en drie nieuwe varianten op de Schipholbank, hebben we een bijzondere lichtinstallatie ontworpen waarmee 138 LED armaturen voor functionele verlichting op het perron en sfeerverlichting op het dak zorgen. De individueel aanstuurbare RGB LED lampen kunnen alle mogelijke kleuren aannemen waardoor verschillende lichteffecten mogelijk zijn. Tot slot is het busstation door zonnepanelen volledig zelfvoorzienend. Schiphol TV maakte een verslag van de opening en over de realisatie van het busstation.