Sensata hoofdkantoor in progress

In opdracht van Sensata Technologies Holland B.V. ontwikkelde Claessens Erdmann in samenwerking met Schröder Vastgoed en de gemeente, haar nieuwe Headquarters in Hengelo met de ambitie BREEAM Outstanding.

Deze nieuwbouw moet het meest gezonde en frisse kantoorgebouw van Nederland opleveren en in de top 3 belanden van de BREEAM-ladder.

Het gebouw krijgt 5 bouwlagen met circa 9.000 m2 kantoren en laboratoria. Wereldprimeur, omwille van het bereiken van CO2-reductie, is de toepassing van cementloos beton in de vloerelementen.

In het project is het circulaire gedachtegoed van toepassing. Het gebouw is ontworpen op basis van `Design for Disassembly´. Hierdoor is het mogelijk de componenten en elementen na gebruik van het casco en na demontage van het gebouw opnieuw te gebruiken. Het interieurconcept kenmerkt eveneens een hoge duurzaamheids-ambitie. Dit uit zich onder andere in het ontwikkelen van een ultiem gezond binnenklimaat, open werkplan en gebruik van innovatieve materialen.